607 pusat pemindahan banjir di Kelantan

webmaster

KOTA BHARU: Kelantan mengenal pasti 607 pusat pemindahan dengan kapasiti 198,060 orang sebagai persediaan menghadapi bencana banjir di negeri itu.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Keluarga Dan Wanita, Mumtaz Md Nawi berkata, lapan daripadanya mampu menampung seramai 2,000 mangsa banjir.

Selain itu sejumlah 5,463 sukarelawan dilantik sebagai penyelia serta ahli jawatankuasa di setiap pusat pemindahan banjir di seluruh Kelantan.

“Ini merupakan sebahagian langkah yang dilakukan kerajaan negeri bagi menghadapi musim banjir, selain mengadakan beberapa siri taklimat dan mesyuarat bersama jabatan dan agensi terlibat.

“Kita juga menambah baik prasarana bagi memberi kemudahan kepada mangsa banjir serta sistem pengurusan termasuk menambah jawatankuasa di semua peringkat pengurusan banjir,” katanya di sini.

Menurutnya juga kerajaan negeri bersiap sedia lebih awal bagi menghadapi kemungkinan banjir yang dijangka melanda di negeri tersebut.

Cuaca di Kelantan mendung minggu dengan hujan sekali sekala lebat di beberapa tempat. – HARAKAHDAILY 31/10/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/8584-607-pusat-pemindahan-banjir-di-kelantan

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Syiah: Menteri sudah dialog dengan MP?

KUALA LUMPUR: Meskipun pendirian kerajaan jelas tidak mengiktiraf ajaran syiah di negara ini namun ada dalam kalangan ahli parlimen kerajaan yang tidak mendukung pendirian kerajaan. Semasa mengemukakan soalan tambahan di Dewan Rakyat pagi tadi, Ahmad Marzuk Shaary (PAS-Pengkalan Chepa) mengajukan isu tersebut kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) Datuk Seri […]

Subscribe US Now