Belum terima nama 5 ahli MPKK Pusat

webmaster

KOTA BHARU: Lima ahli baharu Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) yang akan dilantik mewakili kerajaan pusat di setiap mukim diharap membantu kerajaan negeri menangani masaalah rakyat.

Ustaz Wan Roslan Wan Hamat menyampaikan sijil kepada peserta pelaksanaan MPKK

Pengarah Majlis Penghulu Kelantan Jamaluddin Ishak berkata, pelantikan lima ahli MPKK baru tersebut di setiap mukim belum dilakukan.

Katanya, sehingga sekarang kerajaan negeri belum menerima senarai nama yang akan mewakili kerajaan Persekutuan.

“Ini kerana menteri akan menerima senarai nama-nama berkenaan sebelum 20 Disember ini.

“Sekarang dalam proses pemilihan nama-nama yang dikira sesuai sebelum diangkat kepada menteri,” katanya selepas Taklimat Khas Pelaksanaan Pengemaskinian Organisasi Majlis Penghulu Mukim (MPM), Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) dan Majlis Penghulu Parlimen (MPP) 2019 di Pengkalan Chepa semalam.

Program berkenaan di Dewan Teratai itu dirasmi anggota Exco kerajaan negeri, Ustaz Wan Roslan Wan Hamat. – HARAKAHDAILY 12/12/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/9079-belum-terima-nama-5-ahli-mpkk-pusat

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Yik usaha kembali kegemilangan Mada

KOTA BHARU: Yayasan Islam Kelantan (Yik) diberi tanggungjawab mengurus Maahad Darul Anuar (Mada) di Pulau Melaka bagi mengembalikan kegemilangan sekolah terbabit. Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Tekonologi Maklumat Dato’ Dr Mohamed Fadzli Hassan berkata, usaha yang dibuat Keluarga Besar Nikmatillah untuk mencapai matlamat tersebut. Katanya, pengambilan itu bukan untuk […]

Subscribe US Now