Bukan anak Kelantan boleh miliki rumah

webmaster

KOTA BHARU: Bukan anak Kelantan berpeluang memiliki hartanah di negeri itu apabila kerajaan negeri memberi keistimewaan kepada orang Melayu bukan anak Kelantan.

Timbalan Pengerusi Persatuan Pemaju Hartanah Dan Perumahan Malaysia (Rehda) Cawangan Kelantan, Dato’ Samsuri Awang Mat bagaimanapun memaklumkan, mereka perlu memenuhi syarat-syarat mengikut Pekeliling Pejabat Tanah Galian (PTG) Kelantan.

Katanya, orang Melayu bukan anak Kelantan akan mendapat kelulusan pindah milik lebih cepat tanpa melalui kelulusan Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri.

“Keistimewaan itu hanya diberi kepada pembeli yang membeli rumah melalui pemaju yang menyertai Ekspo Hartanah (Mapex),” ujarnya di sini.

Mapex Kelantan 2018 akan bermula 18 Mac ini akan diadakan di pusat membeli belah KB Mall. –HARAKAHDAILY 12/3/2018

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Roboh Pasar Pasir Puteh tidak patuhi undang-undang?

PAGI tadi gempita seluruh alam, puak pembenci kerajaan negeri berteriak lagak pahlawan, kononnya membela para peniaga yang masih tersisa di Pasar Lama Pasir Puteh, yang enggan berpindah ke Pasar Baharu Siti Hajar. Ramai yang menuduh kononnya kerajaan negeri seperti Zionis, seakan-akan Yahudi dan segala bagai watak antagonis atas kerana kekecohan […]

Subscribe US Now