Elak buat sebarang spekulasi

webmaster

KOTA BHARU: Orang ramai dinasihat tidak membuat sebarang spekulasi berhubung perletakan jawatan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong.

Timbalan Menteri Besar, Dato’ Mohd Amar Abdullah berkata, tanggapan liar perlu dielakkan kerana keputusan berkenaan merupakan hak baginda.

“Tiada orang tahu dan baginda sendiri pun tidak sebut mengenai perkara itu cuma dimaklumkan bahawa baginda letak jawatan, itu sahaja. Kita terima macam itu sahaja.

“Saya rasa tidak elok buat sebarang spekulasi, kita pun tidak buat spekulasi sebab kita tidak tahu dan tidak ada gunanya kalau kita hendak cari sebab sekali pun,” katanya selepas majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Ahli Majlis Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di Kota Darulnaim hari ini.

Turut hadir Speaker Dun Dato’ Abdullah Ya’kob, Setiausaha Kerajaan Negeri Dato’ Nazran Muhammad dan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan Dan Kesihatan Dr Izani Husin.

Semalam Sultan Muhammad V mengumumkan meletak jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong. – HARAKAHDAILY 7/1/2019

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/9327-elak-buat-sebarang-spekulasi

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tiada kompromi jika anggota lakukan kesalahan

KOTA BHARU – Polis Kelantan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pegawai mahupun anggotanya yang didapati terlibat dengan kesalahan tatatertib yang boleh mencemarkan nama baik Polis Diraja Malaysia (PDRM). Ketua Polis Kelantan, Datuk Hasanuddin Hassan berkata demikian bagi mengulas mengenai kejadian seorang anggota polis trafik yang dipercayai menendang seorang remaja dan […]

Subscribe US Now