Golongan muda perlu warisi kepimpinan perjuangan Islam

meerahKOTA BHARU: Golongan muda khususnya Ameerah perlu mendepani masyarakat dengan kehebatan tersendiri dalam menangani masalah yang dihadapi mereka.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, golongan muda hari ini perlu mewarisi kepimpinan perjuangan Islam yang diwarisi PAS kerana mereka bakal mentadbir negara berteraskan Islam.

“Kerana itu Ameerah atau golongan muda yang lainnya perlu bersama untuk membawa wadah perjuangan ini di mata masyarakat,” ujarnya pada sesi ramah mesra bersama Ameerah Kelantan di JKR 10, di sini kelmarin. Hadir sama pada majlis itu, Anggota Dewan Negara, Khairiah Mohamed dan Pengarah Amerah negeri, Farawahida Mat Wi.Beliau turut mengingatkan golongan itu mempertahankan kemenangan Kelantan yang telah menjangkau 26 tahun dengan sebaik-baiknya.

Katanya, musuh di kanan dan kiri perlu dikenali sebagai langkah untuk mempertahankan kemenangan kerajaan negeri.

“Jadikan diri sebagai jurucakap parti pada masyarakat, sentiasa memperlihatkan program yang dianjurkan pada masyarakat supaya mereka tahu tentang kewujudan Ameerah,” ujarnya.

Sempena program itu juga diadakan sesi dialog untuk mendapatkan maklumat yang jelas berkaitan parti. – HARAKAHDAILY 7/11/2016

(Visited 1 times, 1 visits today)

Add Comment