GOLONGAN MUDA TIDAK DIPINGGIRKAN DI BULAN RAMADAN

PASIR PUTEH – Kemeriahan sambutan bulan ramadan bukan sahaja tertumpu dengan aktiviti beribadah namun disajikan dengan pelbagai program dan pertandingan bagi menarik minat golongan muda.

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani, Bioteknologi, Teknologi Hijau dan Alam Sekitar, YB Tuan Mohd Saripudin Tuan Ismail berkata, golongan muda perlu didorong untuk sentiasa aktif dan cergas dengan aktiviti berfaedah dan menjauhi aktiviti yang tidak sihat.

Tambahnya, selain berpuasa, bertarawih dan ibadah lain di bulan ramadan, golongan ini tidak pernah dipinggirkan dalam melibatkan diri dalam program yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri.

“Layan minat dan hobi mereka tidak salah. Bab kata Ustaz Azhar Idrus, jangan sampai jadi Najis,” katanya sewaktu beramah mesra bersama peserta dan penduduk kampung Banir Belikong, Pasir Puteh.

Menurutnya lagi, pelbagai usaha dilaksanakan Kerajaan Negeri bagi memastikan kebajikan dan keprihatinan terhadap golongan muda sentiasa diutamakan terutamanya di negeri Serambi Mekah ini.

Dalam masa yang sama, Pertandingan Carrom dan Moreh Ramadan merupakan anjuran Pemuda Banir Belikong dengan Kerjasama Penyelaras Pemuda PAS ADUN Selising.

#ViraliyatBerita1ptg

Sumber

(Visited 7 times, 1 visits today)

Add Comment