Gotong royong bersih pasar sebulan sekali

webmaster

KOTA BHARU: Semua pasar utama di seluruh Kelantan disaran ditutup urus niaga sebulan sekali bagi membolehkan gotong royong membersih pasar diadakan.

Ustaz Ahmad Yakob melakukan semburan membersihkan Dataran Bandaraya.

Menteri Besar Ustaz Dato’ Ahmad Yakob berkata, pihak berkuasa tempatan (PBT) setiap jajahan perlu merancang perkara tersebut untuk menjayakan hasrat itu.

Menurutnya ia bertujuan untuk memberi peluang peniaga dan orang ramai membersihkan pasar.

“Jawatankuasa pengurusan pasar perlu memilih hari yang sesuai sama ada pertengahan atau hujung bulan untuk membuat operasi terbabit.

“Kita cadang pasar-pasar utama setiap daerah buat gotong royong sebulan sekali untuk membuang saki baki sampah sarap yang ada.

“Kalau pasar biasa di kawasan pekan sekiranya ingin sertai program itu juga dialu-alukan,” ujarnya selepas melancar program Kelantanku Bersih dan gotong royong perdana di Dataran Bandaraya Kota Bharu Bandaraya Islam hari ini.

Hampir 2,000 peserta menghadiri program berkenaan yang melibatkan gotong royong di 10 kawasan utama di bandar Kota Bharu. – HARAKAHDAILY 25/4/2019

Sumber: http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/10790-gotong-royong-bersih-pasar-sebulan-sekali

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

MB Kelantan sampaikan anugerah sempena Hari Belia Negara, peringkat Negeri Kelantan 2019

TANAH MERAH: YAB Ustaz Dato’ Haji Ahmad bin Yakob (Dato’ Bentara Kanan) MB Kelantan hadir merasmikan Majlis Penutup Sambutan Hari Belia Negara Dan Youth Business Expo(YBEX) Peringkat Negeri Kelantan 2019. Satu lagi agenda pembangunan belia di Negeri Kelantan yang telah berjaya diadakan. Penganjuran HBN kali ini adalah kolaborasi antara Jawatankuasa […]

Subscribe US Now