Hormati Peraturan Dewan – MB

webmaster

“Yang sepatutunya kita merujuk kepada Peraturan-peraturan Dewan. Setiap ahli Dewan dibekalkan dengan Buku Peraturan Dewan. Kalau kita ikut peraturan, saya kira tak berbangkit,” kata Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Hj. Ahmad Yakob ketika mengulas tindakan Yang DiPertua Dewan Negeri Kelantan, Dato’ Haji Abdullah Ya’kub mengarahkan ADUN Salor, Dato’ Haji Husam Musa keluar Dewan.

Husam tidak diberikan ruang ketika sesi penggulungan oleh YAB Menteri Besar memandangkan sesi perbahasan titah Pemangku Raja Kelantan ialah pada hari sebelumnya. Peluang itu gagal dimanfaatkan Husam sebaiknya sedangkan pihak Kerajaan telah memberi ruang kepada 6 ADUN pembangkang dan hanya 3 BBC (ADUN pro Kerajaan).

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Larangan polisterin kepada agensi kerajaan

Larangan penggunaan polisterin dalam semua acara rasmi telah dibuat dan berkuatkuasa di dalam SUK dan Jabatan-jabatan Kerajaan. Ia kini diperluaskan pula kepada agensi-agensi Kerajaan Negeri. Kerajaan Negeri serius dalam soal ini, namun langkah melarang penggunaan polisterin secara menyeluruh kepada awam masih dalam kajian dengan penelitian kepada masalah mendapatkan alternatif kepada […]

Subscribe US Now