Hudud: Kerabat gesa ahli parlimen sokong usaha Kelantan

tech

RANTAU PANJANG – Persatuan Kebajikan Rangkaian Bekas Angkatan Tentera Malaysia (Kerabat) kawasan Rantau Panjang memohon ahli parlimen seluruh negara berfikir dua kali sebelum menolak pelaksanaan hudud.

Pengerusinya, Othman Ismail berkata, buat masa ini ada sebilangan ahli parlimen seluruh negara menolak hukum hudud dilaksanakan.

Menurutnya, sebagai umat Islam, mereka sepatutnya mengutamakan agama berbanding hasrat individu.

“Kami hanya mampu menasihati secara berhemah, lembut dan halus kerana ia adalah hukum yang dapat menyelamatkan negara daripada anasir negatif di masa depan.

“Kalau sebelum ini mereka membangkang, tetapi kami berharap mereka sedia menukar keputusan tersebut tidak lama lagi,” katanya selepas berhimpun secara aman di Masjid Beijing Rantau Panjang, semalam.

Dalam perhimpunan itu, hampir 100 jemaah Masjid Beijing, pelajar tahfiz dan ahli jawatankuasa Kerabat Rantau Panjang berkumpul untuk menyatakan sokongan terhadap pelaksanaan hudud.

Selepas ini, Othman berkata, pihaknya akan turun padang ke kawasan luar bandar dan memberi penerangan mengenai hudud.

Katanya, mereka akan menjemput barisan panel yang berpengalaman dalam soal itu, agar penduduk lebih peka dengan isu semasa.

Selain itu katanya, mereka juga akan menjemput panel berkaliber untuk berbincang mengenai Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST).

“Senarai panel, tarikh, masa dan tempat belum ditetapkan lagi namun ia akan dimaklumkan sebelum hujung bulan ini,” katanya.

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Sup 'gear box' resipi turun temurun

MESKIPUN baru setahun beroperasi, sup gear box warung Kak Long di Chabang Empat, Tumpat yang terletak berhadapan Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Bunga Raya, mendapat sambutan yang luar biasa. Bagi mereka yang pernah merasai keenakan sup ini, pasti akan datang lagi untuk menikmatinya. Terletak di lokasi strategik di tepi jalan utama, […]

Subscribe US Now