IHYA’ RAMADAN DUN GUCHIL DAPAT SAMBUTAN

KUALA KRAI – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Guchil, YB Hilmi Abdullah berpuas hati dengan sambutan orang ramai pada Program Pemimpin Bersama Rakyat Ihya’ Ramadan 1444H/2023M DUN Guchil yang diadakan semalam.

Program bermula selepas solat Ansar dengan aktiviti ziarah daripada rumah ke rumah menyampaikan sumbangan kepada golongan kurang bernasib baik seperti mereka yang mengalami penyakit kronik dan golongan miskin.

Beliau yang juga selaku Timbalan Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan, berikutnya hadir ke majlis tadarus dan iftar di Madrasah Al-Hidayah (Madrasah Hijau) di Kampung Belukar Tebu.

Aktiviti selanjutnya, beliau ke Madrasah Taman Guchil Jaya mengimamkan solat Isyak dan Terawih diikuti pelancaran Tabung Ihya’ Ramadan dan agihan duit raya kepada kanak-kanak.

Program berakhir dengan beliau hadir menyantuni anak-anak muda di Al Jauhar untuk majlis tazkirah dan moreh.

Ketika ditanya, beliau yang teruja dengan sambutan orang ramai pada setiap majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada UPKN yang turut memberi kerjasama dan beliau berhasrat akan meneruskan program seperti ini demi kebaikan rakyat.

Ikuti berita dalam Buletin Darulnaim.

#ViraliyatBerita4ptg

Pautan

(Visited 2 times, 1 visits today)

Add Comment