KELANTAN CULTURAL SHOWCASE @ CENTRAL MARKET 2017

webmaster

 

Kelantan Cultural Showcase @ Central Market 2017
Pada : 13 & 14 Mei 2017 (Sabtu & Ahad)
Tempat : Dataran Pasar Seni, Kuala Lumpur

Jom beramai-ramai memeriahkan ‘Kelantan Cultural Showcase 2017’ yang akan diadakan di Pentas Dataran Pasar Seni Kuala Lumpur. Antara aktiviti yang akan diadakan adalah Demonstrasi Pembuatan Wau, Demontrasi Pembuatan Alatan Tradisional Kelantan, Mencanting Batik, Persembahan Rebana Ubi ,Gasing Terbang, Kertok , Seni Silat Tari , Dikir Barat dan Persembahan Tarian.

Program ini turut mendapat kerjasama dan dimeriahkan dengan Pameran Sejarah oleh Perbadanan Muzium Kelantan dan jualan pakej yang menarik oleh Habib Hotel Kelantan dan Pantai Cahaya Bulan (PCB) Resort. Jangan melepaskan peluang untuk mendapatkan pakej penginapan dengan harga yang menarik sepanjang program berlangsung !

Jom hadir bagi memeriahkan program tersebut !

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Diyat terkandung Kanun Jenayah Syariah Kelantan

TITAH Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah mengenai cadangan Jemaah Pengampunan Pahang mengguna pakai kaedah diyat yang melibatkan pengampunan keluarga mangsa menarik perhatian ramai. Cadangan itu sebenarnya sudah terkandung dalam Enakmen Kanun Jenayah Syariah (KJS) (II) Kelantan yang dilulus pada 1993. Ia terkandung dalam bahagian II di bawah […]

Subscribe US Now