Kelantan laksana manifesto PRU14

webmaster

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan berjaya melaksanakan beberapa janji dalam manifesto dalam tempoh 100 hari selepas Pilihan Raya  Umum ke-14 (PRU14).

Antaranya merancakkan lagi sektor pelancongan dengan menyediakan beca bermotor sebanyak 10 buah dan sebuah bas membawa pelancong melawat tempat bersejarah di sekitar bandar Kota Bharu.

Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata, kerajaan negeri juga mengaktifkan Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Kelantan bagi merancakkan lagi pembangunan sektor pertanian.

Katanya, perbadanan itu diketuai Ketua Pegawai Eksekutif dan dibantu kakitangannya bagi melaksanakan pelbagai program.

“Antara projek yang sudah dijalankan iaitu Projek Pertanian Rock Melon bagi menghasilkan jus rock melon. Buah-buahan itu merupakan jenis buah yang terbaik di negara kita,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Menurutnya juga program perternakan lembu pedaging juga diberi fokus dengan menghasilkan daging lembu yang dijenamakan sebagai Naimbif.

Di samping itu, sektor penanaman padi dan durian kunyit berjaya dan sedang dikembangkan dengan lebih pesat. – HARAKAHDAILY 15/8/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/7805-kelantan-laksana-manifesto-pru14

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Perubahan Hala Jalan Di Wakaf Bharu Sempena Aidil Adha 2018

PEMBERITAHUAN Adalah dimaklumkan pengubahan jalan ‘sehala’ ke Kota Bharu bermula dari bulatan Wakaf Bharu sehingga ke persimpangan Dusun Langgar dan lencongan jalan ‘sehala’ ke Wakaf Bharu / Pengkalan Kubur bermula dari persimpangan Dusun Langgar hingga simpang 3 kompleks Sekolah Wakaf Bharu berkuatkuasa pada 20/8/2018 hingga 24/8/2018 Segala kesulitan amat dikesali […]

Subscribe US Now