Kelantan lulus 270,000 ekar tanah

webmaster

GUA MUSANG: Kerajaan Kelantan sehingga sehingga sekarang melulus kira-kia 270,000 ekar tanah kepada rakyat seluruh jajahan tanpa mengira latarbelakang politik dan anutan agama.

Timbalan Menteri Besar, Dato’ Mohd Amar Abdullah berkata, keluasan tanah tersebut membabitkan sebanyak 90,000 fail dengan keluasan antara dua hingga enam ekar setiap permohonan.

Menurutnya, sebanyak 30,000 fail masih menunggu kelulusan dan akan diteruskan kerajaan PAS sekiranya rakyat terus memberi mandat mentadbir Kelantan pada penggal akan datang.

“Kita sudah menyelesaikan sebanyak 90,000 fail tanah selama 28 tahun pemerintahan PAS, ketika ada orang mendakwa kita tidak mempedulikan hak tanah kepada rakyat.

“Kalau kita ambil purata bagi satu fail katalah tiga ekar ini bermakna 270,000 ekar keseluruhannya,” katanya pada perasmian Kompleks Perumahan Kakitangan Ladang Rakyat di Paloh Empat di Mukim Relai Chiku di sini semalam. Turut hadir Pengerusi Syarikat Ladang Rakyat Project Management, Azami Mohd Nor; Yang Dipertua PAS Gua Musang, Ustaz Azman Ahmad dan Ketua Pegawai Operasi Perbandanan Ladang Rakyat, Khairil Azmi. (Foto: Mohd Amar meninjau perumahan pekerja ladang Perbadanan Ladang Rakyat.)

Ladang Rakyat Paloh 4 merupakan satu-satu ladang yang diurus sendiri Perbadanan Pembangunan Ladang Rakyat, manakala ladang lain diurus dengan kerjasama syarikat swasta. – HARAKAHDAILY 30/4/2018

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

50,000 dijangka hadiri munajat

KOTA BHARU: Kira-kira 50,000 rakyat dijangka memenuhi Stadium Sultan Muhammad Ke-1V pada awal pagi 8 Mei ini dalam misi mempertahankan kerajaan negeri. Program munajat dan solat hajat itu sering diadakan setiap kali menjelang Pilihan Raya Umum (PRU), yang menyaksikan kehadiran puluhan rakyat Kelantan biar pun diadakan awal pagi. Setiausaha Badan […]

Subscribe US Now