Kelantan, Pusat kerjasama bina 4,000 unit PPA1M

webmaster

YB.Dato_Ab._FattahKOTA BHARU – Kerajaan Kelantan bersetuju untuk bekerjasama dengan kerajaan Persekutuan bagi pembinaan tambahan lebih 4,000 unit rumah di bawah projek Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) di negeri ini.

Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan Kelantan, Datuk Abdul Fattah Mahmood berkata, langkah itu bagi memastikan lebih ramai penjawat awam di negeri ini dapat memiliki rumah.

“Kerajaan negeri beri komitmen untuk memberi kerjasama dan sokongan kepada PPA1M ini kerana ia akan memberi kemudahan kepada penjawat awam.“Kita setuju beri sokongan dan kita turut minta supaya projek berkenaan dapat dijalin gabungkan dengan perumahan mampu milik yang kita buat di Kelantan,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat Exco kerajaan negeri di Kompleks Kota Darul Naim di sini hari ini.

Katanya, setakat ini, sebanyak 7,334 unit rumah di bawah projek tersebut telah dan sedang dibina di Kelantan yang mana dijual dengan harga antara RM90,000 dan RM300,000 sebuah, sebagaimana yang telah dilaksanakan kerajaan Persekutuan bagi projek sama di Kepong, Selangor.

Abdul Fattah berkata, kerajaan negeri juga akan mengadakan perbincangan lanjut dengan kerajaan Persekutuan mengenai PPAIM untuk memastikan semua peringkat penjawat awam di Kelantan, termasuk berstatus kontrak berpeluang memiliki rumah. – BERNAMA 21 SEPTEMBER 2016

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Internet di Masjidilharam berkelajuan tinggi

MAKKAH: Mungkin agak berbeza dengan negara kita yang kemudahan internet agak ketinggalan, sedangkan di sini kemudahan 4G disediakan. Penyedia perkhidmatan telefon mudah alih menyediakan kemudahan pemancaran dijarak yang dekat. Misalnya di kawasan Masjidilharam kedudukan peralatan pemancaran hanya sekitar 100 meter antara satu sama lain. Malah ia dibina dengan tiang lebih […]

Subscribe US Now