Kerajaan Kelantan menjunjung tahniah

webmaster

KOTA BHARU: Menteri Besar Kelantan Ustaz Dato’ Ahmad Yakob berharap Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah mewarisi sifat ‘berjiwa rakyat’ seperti ayahanda baginda.

Ustaz Abdul Halim Derani mengimamkan solat hajat di bangunan baharu SUK.Katanya, Sultan Ahmad Shah Sultan Abu Bakar terkenal sebagai seorang sultan berjiwa rakyat.

“Ayahanda baginda juga prihatin terhadap masalah yang dihadapi rakyat. Jadi kita berharap baginda juga sedemikian,” ujarnya ketika ditemui selepas solat hajat di bangunan baharu Blok 8 di Kota Darulnaim hari ini.

Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah hari ini dimasyhurkan sebagai Sultan Pahang VI menggantikan ayahanda Sultan Ahmad Shah.

Pemasyhuran penuh adat istiadat diraja di Balairung Seri, Istana Abu Bakar diumumkan Tengku Muda Pahang Tengku Abdul Rahman Sultan Ahmad Shah selaras Perkara 9A Undang-undang Tubuh Kerajaan Pahang.

Sehubungan itu Ustaz Ahmad mewakili kerajaan dan rakyat Kelantan menjunjung tahniah di atas pemasyhuran Sultan Abdullah sebagai Sultan Pahang VI. – HARAKAHDAILY 15/1/2019

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/9407-kerajaan-kelantan-menjunjung-tahniah

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kelantan Tingkatkan Jaringan Pendidikan Ke Timur Tengah

KOTA BHARU – Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) melangkah setapak lagi dengan mengadakan MoU dengan Universiti Ez-Zitouna di Tunisia, yang sebelumnya dengan universiti di Mesir dan Jordan. Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Perjanjian Kerjasama Akademik tersebut di antara Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) dan Pusat Pengajian […]

Subscribe US Now