Kerajaan Negeri Kelantan Meyakini Kewibawaan Kepimpinan YAB Tun Dr Mahathir Mohamad Untuk Terus Menerajui Malaysia Sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-7

webmaster

1. Kerajaan Negeri Kelantan dalam menjunjung semangat federalisma sentiasa memberikan kerjasama terbaik kepada kerajaan Persekutuan khususnya semenjak kepimpinan YAB Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri Malaysia yang ke-7.

2. Sehingga kini Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kelantan sentiasa berhubung terus dengan Menteri-Menteri di Jabatan Perdana Menteri mengikut portfolio masing-masing sebagai salah satu usaha memperkukuh kerjasama antara negeri dan persekutuan.

3. Kerajaan Negeri Kelantan berkeyakinan dan menaruh kepercayaan kepada kemampuan serta kewibawaan YAB Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri untuk menerajui Malaysia dengan jayanya sehingga penghujung penggal ini sekiranya tiada pihak yang mengganggu atau menghalang proses-proses pentadbiran YAB Perdana Menteri.

4. Kerajaan Negeri akan sentiasa memberikan kerjasama yang terbaik kepada Kerajaan Persekutuan khasnya dalam perkara yang melibatkan kedaulatan agama Islam, keamanan negara dan kesejahteraan rakyat.

YAB USTAZ DATO’ HAJI AHMAD BIN YAKOB
(Dato’ Bentara Kanan)
Menteri Besar Kelantan
15 Jamadil Akhir 1440H/20 Februari 2019M

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kerjasama Masyarakat Perlu Dalam Memerangi Rasuah

PENGKALAN KUBOR – Sokongan dan kerjasama daripada setiap lapisan masyarakat adalah perlu dalam memerangi gejala rasuah yang boleh mengancam kestabilan negara. Demikian menurut Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan NGO Kelantan, YB Ustaz Wan Roslan Wan Hamat ketika berucap mewakili Menteri Besar pada Majlis Perasmian Papan Iklan Mesej Anti Rasuah Dwi-Bahasa […]

Subscribe US Now