KERAJAAN NEGERI MENYOKONG PENUH RANCANGAN PEMBANGUNAN UNTUK KEPENTINGAN BERSAMA

TUMPAT – Kerajaan negeri sentiasa menyokong penuh rancangan pembangunan untuk kemajuan sesuatu kawasan demi kepentingan rakyat.

Demikian menurut Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan, YB Hilmi Abdullah ketika berucap mewakili Menteri Besar, YAB Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob pada Majlis Perasmian Program Publisiti dan Penyertaan Awam Draf Perancangan Tempatan Jajahan Tumpat 2035 (Penggantian) di Taman Kemahkotaan Tumpat (Pantai Ndo), semalam.

Katanya, sokongan dan kerjasama daripada semua pihak adalah penting dalam usaha merialisasikan rancangan pembangunan untuk kepentingan bersama ini.

“Jajahan Tumpat yang banyak memiliki daya penarik serta dengan alam semulajadi yang menarik berpotensi besar dibangunkan sebagai pusat eko pelancongan yang penting di negeri ini.

“Terima kasih kepada Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (PLANMalaysia) dan Jabatan Perancangan Bandar dan Desa Negeri Kelantan yang telah meluluskan perbelanjaan bagi menyediakan Rancangan Tempatan (RT) ini,” katanya.

Hadir sama, ADUN Kelaboran, YB Mohd Adanan Hassan, ADUN Wakaf Bharu, YB Mohd Rusli Abdullah, Ketua Pengarah PLANMalaysia, Dr Alias Rameli, Yang Dipertua Majlis Daerah Tumpat (MDT), Mohd Rusydee Abdullah, Ahli-ahli Majlis dan Ketua-ketua Jabatan.

Ikuti berita selanjutnya dalam Buletin Darulnaim.

Sumber

(Visited 25 times, 1 visits today)

Add Comment