Mangsa bom ikan terima bantuan Kerajaan Kelantan

webmaster

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan turut melahirkan simpati ke atas nasib yang menimpa Mohd Fadil Abdullah, 27, mangsa bom ikan.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kebajikan Negeri, Mumtaz Md Nawi dan rombongan mengunjungi Mohd Fadil semalam.

Selepas sehari Mohd Fadil menerima rawatan di Hospital Jeli, akhirnya beliau dipindahkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab ll, di sini petang kelmarin.

Mumtaz, melahirkan rasa sedih berikutan kejadian itu dan meminta keluarga malang itu bersabar menghadapi ujian tersebut.

Pada kunjungannya di hospital tersebut, Mumtaz menyampaikan sumbangan pada kedua ibubapa Mohd Fadil.

Kejadian berlaku ketika Mohd Fadil dan kawan-kawannya menangkap ikan di Kampung Chegar Bedil, Jeli sekitar jam 2.30 petang kelmarin dahulu.

Bom yang dipasang mereka tidak meletup menyebabkan Mohd Fadil cuba untuk melihat dengan lebih dekat, namun tiba-tiba meletup dan mengenainya.

Ekoran kejadian itu, beliau mengalami cedera parah putus pergelangan tangan kanan, manakala tangan kiri, muka dan kedua kakinya menerima jahitan.-HARAKAHDAILY 5/3/2018

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

AKSB tingkat bekalan air bersih

KOTA BHARU: Pelbagai usaha dilaksanakan Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) bagi mempertingkatkan bekalan air bersih kepada pengguna di negeri tersebut. Pengerusi Jawatankuasa Kerjaraya, Infrustruktur, Utiliti dan Teknologi Maklumat, Datuk Hanifa Ahmad berkata, antara usaha dilakukan termasuk menaiktaraf Loji Merbau Chondong Fasa ll. Katanya, pengambilan tanah dilaksana bagi membolehkan loji tersebut […]

Subscribe US Now