Penerbangan sulung Surat Thani-Kota Bharu

webmaster

KOTA BHARU: Syarikat penerbangan Malindo Air mengadakan laluan baharu terus dari Kota Bharu ke Surat Thani, Thailand dua kali seminggu bermula hari ini.

Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan Masyarakat, Kebudayaan, Warisan dan Pelancongan, Mejar (B) Dato’ Md Anizam Ab Rahman penerbangan antarabangsa itu diadakan pada hari Isnin dan Selasa.

“Semoga laluan baharu tersebut akan terus merancakkan sektor pelancongan antara Kelantan dan Thailand,” katanya selepas menyambut ketibaan pelancong dari Surat Thani di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra hari ini.

Seramai 50 pelancong kebanyakannya warga negara Eropah serta Amerika Latin menyertai penerbangan sulung ATR 72 Malindo Air antara kedua-dua laluan.

Hadir sama menyambut ketibaan pelancong, Pengurus Malaysia Airports Sdn Bhd Kelantan, Abdul Halim Othman; Pengurus Stesyen Malindo Air, Mohd Nazri Abdullah dan Ketua Penolong Setiausaha Pusat Penerangan Pelancongan Negeri, Mohd Sabilly Mohd Ramli. – HARAKAHDAILY 17/9/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/8156-penerbangan-sulung-surat-thani-kota-bharu

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tindakan tepat tolak reman pemuda autisme

SAYA mengikuti rapat kes seorang pemuda yang mengalami autisme, Ahmad Ziqri Morsidi, 22 yang telah ditahan kerana didakwa mencabul kehormatan seorang wanita minggu lepas. Hari ini melalui satu surat saya kepada pihak Peguam Negara, saya berpandangan isu tersebut boleh ditangani dengan lebih baik sekiranya pihak polis dan juga mahkamah mempunyai prosedur […]

Subscribe US Now