Permohonan belajar di SMUDA lebihi sasaran

webmaster

KOTA BHARU: Sekolah Menengah Ugama (Arab) Darul Anuar (SMUDA) di Pulau Melaka menerima seramai 130 pelajar baharu memulakan sesi persekolahan di tingkatan satu hari ini.

Ustaz Nik Hamdi menyampaikan taklimat kepada pelajar MadaPengetuanya, Ustaz Nik Hamdi Ghani berkata permohonan memasuki tingkatan satu melebihi sasaran awal pihaknya.

Katanya, SMUDA menyediakan empat kelas untuk tingkatan satu seperti ditetapkan Yayasan Islam Kelantan (Yik).

“Jumlah keseluruhan pelajar melebihi 200 orang di mana tingkatan dua hingga tingkatan lima hanya sekelas,” ujarnya ketika ditemui hari ini.

SMUDA yang sebelum ini pernah ditukar nama kepada Maahad Darul Anuar (MADA) diurus anak arwah Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Ustaz Nik Omar dengan mengenakan bayaran.

Disebabkan dikenakan bayaran agak tinggi menyebabkan MADA kurang mendapat sambutan pelajar.

Berikutan itu Keluarga Besar Nikmatillah yang menjadi pemegang amanah sekolah itu memohon diserah semula pengurusan MADA kepada Yik. – HARAKAHDAILY 1/1/2019

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/9270-permohonan-belajar-di-smuda-lebihi-sasaran

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Hutang RM1 trilion: Alasan yang sudah lama dirancang

HARI ini Menteri Kewangan menyatakan bahawa Pakatan Harapan memerlukan masa tiga tahun untuk memulihkan kewangan negara kerana terpaksa menanggung masalah skandal 1MDB, hutang negara RM1 trilion dan kegagalan dasar kerajaan yang lepas. Realitinya, semua masalah itu sudah pun diulang-ulang sejak sebelum PRU14 lagi. Pakatan Harapan sering kali pada hari ini sama […]

Subscribe US Now