Projek YIK di Lundang masih dikaji

webmaster

Pengerusi JK Pembangunan Insan, Pendidikan dan Pengajian Tinggi, Dato’ Dr. Mohamed Fadzli Hassan menjawab pertanyaan ADUN Salor, Dato’ Husam Musa berkenaan kebajikan kepada pelajar-pelajar Kelantan di Mesir dan projek pembangunan YIK di Lundang;

1. Timbalan Menteri Besar telah menyerahkan Dermasiswa (bantuan segera) kepada 424 orang pelajar di Mesir dan Jordan sebanyak RM1000.

2. YAKIN turut memberikan pinjaman serta-merta kepada pelajar jurusan perubatan, pergigian dan farmasi yang gagal mendapatkan sebarang pinjaman sebanyak RM20 ribu kepada 29 orang pelajar di Mesir pada tahun 2015 dan seramai 156 orang pada tahun 2016 sebanyak RM10 ribu setiap seorang.

3. Projek usahasama Akademi YIK dengan Dunia Islam Dunia Melayu bagi pembangunan tanah pertanian dan KADA di Lundang masih di peringkat kajian kemungkinan.

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Penduduk terlibat Kg Warisan dibela kerajaan negeri

KOTA BHARU: Kerajaan negeri mengunakan pendekatan berhemah bagi memastikan nasib 13 penduduk di Kampung Laut yang terlibat projek Kampung Warisan terbela. Menteri Besar, Ustaz Datuk Ahmad Yakob berkata, kebanyakan kediaman di kawasan terbabit tidak mempunyai status tanah yang jelas termasuk tanah pusaka. “Bagi saya sebagai wakil rakyat bersetuju kerana pendekatan […]

Subscribe US Now