SEDIA PELAN KOMPLEKS SUKAN DI BUKIT MERBAU

webmaster

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan melakukan persiapan bagi menyediakan pelan serta rancangan untuk membina Kompleks Sukan di Bukit Merbau, Pasir Puteh.

Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan NGO, Ustaz Wan Roslan Wan Hamat berkata, hasrat itu akan dikemukakan kepada Kementerian Belia dan Sukan (KBS) tidak lama lagi.

“Kita baru buat keputusan pada mesyuarat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri terakhir baru-baru ini bagi kita membuat tindakan seterusnya seperti penyediaan pelan dan sebagainya.

“Selepas itu kita akan cadangkan kepada KBS untuk membina stadium atau Kompleks Sukan di Bukit Merbau, keputusan ini cuma kita perbaharui semula,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Amanat Pengerusi Majlis Sukan Negeri (MSN) Kelantan di Wisma Sukan, Jalan Telipot hari ini.

Turut hadir Pengarah MSN Kelantan, Muhammed Imran Mansoor dan Pegawai Khas Exco, Anas Karimi Ahmad Thani.

Kerajaan negeri sebelum ini pernah merancang membangunkan Kompleks Sukan di Bukit Merbau, Selising yang terletak kira-kira 30 kilometer dari Kota Bharu. – HARAKAHDAILY 8/1/2020

Sumber: https://harakahdaily.net/index.php/2020/01/08/sedia-pelan-kompleks-sukan-di-bukit-merbau/

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

PASAR BAHARU RM5 JUTA DI SELISING

oleh Muhammad Arif Ismail PASIR PUTEH: Selepas lima tahun pasar lama terbakar, kini penduduk di pekan Selising memiliki pasar baharu yang turut dilengkapi surau dan ruangan memunggah barangan. Selain itu ruang parkir lebih luas dan kemudahan untuk OKU. Pasar Siti Sarah itu dibina berhampiran Kampung Padang Pak Omar membabitkan kos […]

Subscribe US Now