Sekolah Yik mula jam 8.00 pagi tahun depan

webmaster

KOTA BHARU: Bermula sesi persekolahan tahun baru pada 3 Januari 2016, semua pelajar Yik akan memulakan sesi pengajian mereka bermula jam 8.00 pagi.

Ia akan berlarutan sehigga bulan Jun berikutan perubahan waktu siang lebih singkat berbanding malam.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Pendidikan dan Pengajian Tinggi, Datuk Dr Mohamed Fadzli Hassan berkata, langkah itu diambil berikutan waktu Subuh semakin lewat.

Katanya, pada awal Januari waktu Subuh bermula jam 6.04 bagi zon satu dan paling lewat sehingga pukul 6.14 pagi.

“Kami tidak mahu ibu bapa serta pelajar menunaikan solat Subuh dalam keadaan tergesa-gesa di rumah kerana ingin ke sekolah.

“Untuk itu saya selaku exco yang berkaitan pendidikan Islam, berharap ibu bapa memastikan anak-anak menunaikan solat Subuh di rumah terlebih dahulu sebelum ke sekolah,” ujarnya.

Beliau bagaimanapun berkata, sesi persekolahan akan kembali sebagaimana biasa bermula 1 Julai iaitu 7.30 pagi setelah situasi itu kembali pada biasa. – HARAKAHDAILY 29/12/2015

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Banjir Kual Krai susut, semua mangsa pulang

KUALA KRAI – Keadaan banjir yang melanda Kelantan khususnya di jajahan Kuala Krai semakin surut dan kesemua 46 mangsa dibenarkan pulang ke rumah masing-masing hari ini. Pegawai Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) Kuala Krai, Muhamad Hanif Omar berkata, 39 mangsa daripada 11 keluarga dari Kampung Ghucil 7 di sini yang […]

Subscribe US Now