Tugas anggota keselamatan cabang jihad

webmaster

TUGAS anggota keselamatan begitu penting bagi menjaga keselamatan negara. Malah ia sebagai cabang jihad yang akan mendapat ganjaran pahala.

Menteri Besar, Ustaz Datuk Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata tugas mereka penuh risiko sehingga dimuliakan Islam.

“Mudah-mudahan mereka dilindungi di dunia dan dilindungi dari kepanasan api neraka,” katanya pada program penyerahan sumbangan kuih kepada anggota pasukan keselamatan di Kota Darulnaim, hari ini.

Sebanyak 13,200 bungkusan kueh raya yang disumbang Persatuan Isteri Wakil-wakil Rakyat dan Pegawai Kanan Kerajaan Negeri (Purnama) diserah kepada 15 pasukan keselamatan dan berpakaian seragam.

Ustaz Ahmad berkata, sumbangan berkenaan begitu kecil jika dibandingkan pengorbanan mereka yang menjaga keselamatan negara.

“Bagaimanapun inilah cenderahati dari kami sebagai tanda ingatan kepada pasukan keselamatan setiap tahun,” ujarnya.

Menurutnya juga Islam meletakkan anggota keselamatan di tempat yang tinggi kerana pengorbanan mereka. – HARAKAHDAILY 18/6/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tarikh lihat anak bulan Syawal 24 Jun

KUALA LUMPUR: Tarikh melihat anak bulan Syawal bagi menetapkan tarikh Hari Raya Puasa ialah petang Sabtu, 24 Jun, bersamaan 29 Ramadan 1438 Hijrah, menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, hari ini. Kenyataan itu menjelaskan, Majlis Raja-Raja telah mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh Hari Raya Puasa adalah berdasarkan rukyah (melihat […]

Subscribe US Now