Usah campur tangan siasatan polis

webmaster

day01KOTA BHARU: Isu penahanan Orang Asal yang terbabit dengan sekatan laluan lori balak di pedalaman Gua Musang tidak seharusnya ada campur tangan mana-mana pihak sehingga siasatan yang dijalankan selesai.

Menteri Besar Ustaz Datuk Ahmad Yakob berkata kerajaan negeri menyerah isu berkaitan insiden menghalang laluan balak di tiga lokasi kepada Jabatan Perhutanan Negeri dan polis.

Katanya, sekatan itu dilakukan kumpulan Orang Asal terbabit di Hutan Simpan  Kekal (SK) Balah, Hutan SK Perias dan Hutan SK Gunong Stong Selatan.

“Penahanan Orang Asal terbabit hari ini sewajarnya diserahkan kepada kebijaksanaan pihak polis dan Jabatan Perhutanan,” katanya pada satu kenyataan petang tadi. – HARAKAHDAILY 29/11/2016

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Orang Asal 'blockade' dibawa ke mahkamah

GUA MUSANG: 47 Orang Asal hari ini dibawa ke Mahkamah Gua Musang bagi mendapat tahanan reman selepas didapati melanggar Akta Perhutanan 1984. Ia dilakukan bagi disiasat di bawah akta tersebut ekoran membina sekatan dalam hutan simpan kekal serta beberapa kesalahan lain. Beberapa individu dari Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan parti […]

Subscribe US Now