1000 Penjawat Awam Jayakan Program Berbasikal

webmaster

Hampir 1000 orang peserta telah menyertai Program Riadah Berbasikal bersama Penjawat Awam, anjuran Kerajaan Negeri Kelantan, 25 Februari lepas.

Program ini bertujuan untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara penjawat awam dalam melaksanakan kerja berpasukan disamping membentuk kecergasan fizikal dan mental.

Selain itu, peserta yang menyertai program ini berharap agar program sebegini lebih kerap diadakan kerana ianya mampu mengurangkan tekanan kerja dalam kalangan penjawat awam.

Hadiah berupa hamper dan basikal turut diberikan kepada pemenang bertuah. Kayuhan yang berjarak 33 KM itu,telah bermula di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan dan melalui jalan-jalan yang telah ditetapkan seperti Wakaf Che Yeh, Peringat dan Kubang Kerian.

Majlis turut dimeriahkan dengan persembahan kesenian dan kebudayaan Negeri Kelantan.

Kredit: RTV Kelantan

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

PBT berbelanja besar untuk kebersihan

BACHOK – Suatu tempat yang cantik boleh menjadi rosak dan hodoh jika kita tidak sama-sama bertanggungjawab menjaganya. Penjagaan kebersihan boleh membawa kepada kesejahteraan kesihatan bukan sahaja kepada kita, tetapi kepada masyarakat keseluruhannya. Demikian antara ingatan Pengerusi Jawatankuasa Kesejahteraan Rakyat, Kesihatan, Alam Sekitar dan NGO Negeri Kelantan, Datuk Dr Ramli Mamat […]

Subscribe US Now