18 PASUKAN KESELAMATAN TERIMA 13,240 PEK AIDILFITRI SUMBANGAN KERAJAAN NEGERI

KOTA BHARU – Kerajaan Negeri Kelantan amat menghargai khidmat bakti pasukan keselamatan dan agensi penguatkuasa yang sentiasa bertungkus-lumus menumpahkan keringat, tenaga dan masa demi keamanan negara.

Menteri Besar YAB Ustaz Dato’ Bentara Kanan DAhmad Yakob menzahirkan penghargaan dan terima kasih atas komitmen dan kesetiaan anggota pasukan keselamatan dalam menunaikan tugas dan tanggungjawab menjaga keamanan serta kesejahteraan rakyat.

“Kita sedar tanpa pengorbanan dan kesetiaan pasukan keselamatan, sudah tentu negara tidak dapat menikmati keamanan, kestabilan dan kemakmuran hari ini di bawah Dasar Membangun Bersama Islam,” katanya pada Majlis Sumbangan Kuih-Muih Aidilfitri Kerajaan Negeri di Dewan Teratai, hari ini.

18 agensi menerima 13,240 pek sumbangan didahului Ketua Polis Negeri Kelantan, Dato’ Muhamad Zaki Harun diikuti wakil agensi lain seperti Pasukan Gerakan Am, Agensi Penguatkuasaan Maritim dan Bomba.

Pembungkusan pek juadah tersebut diuruskan Pertubuhan Amal dan Kebajikan Isteri-Isteri Wakil Rakyat dan Pegawai Kanan Kerajaan Kelantan Darul Naim (PURNAMA) dengan kerjasama Darul Niswah DUN Pasir Pekan dan Darul Niswah DUN Jelawat.

Ikuti berita dalam Buletin Darulnaim.

#ViraliyatBerita4ptg

Pautan

(Visited 1 times, 1 visits today)

Add Comment