Hub 1Media, Interaksi Baru Pengguna Media Sosial

webmaster
 
CYBERJAYA, 9 Okt – Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani Kerajaan Negeri Kelantan, YB Dato’ Hj. Che Abdullah B. Mat Nawi menyokong hasrat JITP untuk melahirkan satu rangkaian maklumat elektronik yang tepat, telus dan terkini.
Beliau yang mewakili Menteri Besar Kelantan dalam ucapan pelancaran 1Media Online dan Pertubuhan Jaringan IT Prihatin Malaysia hari ini berkata,
Dato’ Che Abdullah mewakili YAB Menteri Besar Kelantan melancar 1Media Online dan JITP
 “Dengan hasrat memasyarakatkan IT dan melatih rakyat untuk mengurangkan jurang digital, saya berharap penganjuran program ini mampu menjadi titik mula untuk merealisasikan impian ini.”
Tambahnya, kita perlu sedar, gelombang media arus perdana dalam menyajikan informasi lebih tepat dan telus kini perlu diperhalusi dengan teliti.
Che Abdullah melancarkan 1Media Online dengan menyempurnakan gimik perasmian menggunakan teknologi hologram yang memancarkan imej 3D.
Hub 1Media ini boleh diakses melalui laman www.1Media.my ini antaranya menyediakan hub seperti TV 1Media, 1Media Touch n Get dan radio internet Hijau FM.
Majlis yang dihadiri sekitar 600 orang itu turut diserikan dengan persembahan daripada Busker DACS Selangor. [1MEDIAONLINE]
Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Hasrat bina Universiti Al-Madinah

KOTA BHARU – Kunjungan hormat dari Universiti Antarabangsa Al-Madinah yang membawa hasrat pembukaan kampus di Kelantan, disambut baik Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik). Timbalan Yang Dipertua Maik, Dr Nik Mohd Azlan Ab Hadi berkata, hasrat tersebut akan dipanjangkan kepada Ahli Lembaga Pengarah Maik, seterusnya kerajaan negeri […]

Subscribe US Now