2023, KERAJAAN NEGERI FOKUS PEMBANGUNAN SEKTOR PERINDUSTRIAN

KOTA BHARU – Menurut Pengerusi Jawatankuasa Perindustrian, Perdagangan, Pelaburan dan Pembangunan Usahawan YB Dato’ Hanifa Ahmad, pembangunan sektor perindustrian akan menjadi fokus utama kerajaan negeri pada tahun ini.

Tambahnya, ia akan melibatkan beberapa kawasan seperti di Tok Bali Pasir Puteh, Industri IBS di Labok, Machang dan Bandar Perabot Madinatul Athasi di Gua Musang.

“Baru-baru ini Kerajaan Negeri telah pun selesai melaksanakan urusan Pengambilan Balik Tanah Fasa 1 bagi Kawasan Perindustrian Tok Bali,

Bagi fasa kedua pula, kita telah mengangkat permohonan melalui Rolling Plan 3 (RP3) Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12) untuk meneruskan lagi Pengambilan Balik Tanah yang keluasan 100 ekar di Tok Bali,” katanya dalam Persidangan Kali Yang Keempat Bagi Tempoh Penggal Kelima Dewan Negeri Kelantan Ke-14 Tahun 2023, hari ini.

Sementara itu juga, katanya Kerajaan Negeri juga kini sedang di dalam proses menyiapkan kerja-kerja pembinaan infrastruktur asas di Bandar Perabut Madinatul Athasi, di Gua Musang.

Sumber

(Visited 9 times, 2 visits today)

Add Comment