Adun BN akui diugut sertai Bersatu

webmaster

KOTA BHARU: Sehingga sekarang tiada cawangan atau bahagian Umno yang dibubarkan selepas lima bulan parti itu kalah pada Pilihan Raya Umum (PRU) lepas.

Ketua Pembangkang Dun Kelantan, Dato’ Md Alwi Che Ahmad sebaliknya berkata, apa yang berlaku sekarang wakil rakyat BN bukan sahaja diugut, malah dicincang hidup-hidup oleh Bersatu.

“Kemudian meminta kita ramai-ramai masuk Bersatu. Bersatu sudah terdesak untuk mendapatkan sokongan Umno ketika kekuatannya dalam kerajaan Pakatan Harapan sekarang semakin lemah.

“Bersatu mempunyai 13 ahli Dewan Rakyat dalam kerajaan gabungan PKR, DAP dan PAN selepas mendapat mandat rakyat pada PRU 14 lalu,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau yang juga Adun Barisan Nasional Kok Lanas berkata, tidak munasabah Umno yang mempunyai tiga juta ahli menerima tawaran Bersatu yang disifatkan tiada sokongan akar umbi. – HARAKAHDAILY 29/10/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/8555-adun-bn-akui-diugut-sertai-bersatu

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

RM9.5 juta program rumah mampu milik

KOTA BHARU: Kerajaan negeri disaran memperkasakan pembinaan Rumah Mampu Milik Kelantan (RMMK) bagi memenuhi impian rakyat memiliki kediaman sendiri. Rozi Muhamad (PAS-Tendong) berkata, kerajaan negeri perlu mempertingkat usaha tersebut bagi mencapai usaha yang dibuat sejak 2013. Begitu juga katanya, cadangan pembinaan RMMK yang dirancang di Dun Tendong di Daerah Bunut Susu […]

Subscribe US Now