Adun nafi jambatan konkrit runtuh

webmaster

TANAH MERAH: Kerajaan negeri menafikan dakwaan penduduk jambatan yang dibina di Kampung Pulau Raya runtuh akibat banjir baru-baru ini.

Sebaliknya Adun Bukit Panau Datuk Abdul Fattah Mahmood berkata jalan yang menyambung ke jambatan terhakis akibat arus deras.

“Jambatan berkenaan tidak runtuh sebaliknya jalan di bahagian tebing yang dihakis arus banjir.

“Kita berharap orang ramai di sini bersabar kerana tiada siapa pun yang dapat menghalang kedatangan banjir,” katanya selepas meninjau jambatan tersebut hari ini.

Menurutnya, jambatan yang dibuat masih dalam keadaan baik, malah struktur tidak rosak akibat bah yang melanda baru-baru ini.

Sebuah akhbar semalam melaporkan jambatan konkrit yang menghubungkan Kampung Pulau Raya dan Jelatok runtuh akibat arus deras ketika banjir.

Jambatan berkenaan yang siap setahun lepas dibina kerajaan negeri dengan kos sebanyak RM490,000.

Pembinaan itu dilaksanakan selepas janji pemimpin Umno mahu jambatan di kampung berkenaan tidak menjadi kenyataan.

Abdul Fattah juga berkata kerajaan negeri akan menaiktaraf jambatan tersebut sepanjang 60 meter dan jalan sejauh 20 meter melibatkan peruntukan kira-kira RM400,000.

Menurutnya juga kerja-kerja membaiki semula di bahagian tebing sungai yang terhakis sudah dijalankan dan boleh dilalui orang ramai. – HARAKAHDAILY 10/1/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Isu debat dengan YB Datuk Husam

PADA awalnya, saya tidak ingin mengulas berkenaan hal berkaitan dengan debat. Namun, oleh kerana Pengarah Debat bagi pihak Dato’ Husam telah mengeluarkan kenyataan yang bersifat negatif, maka akan saya jelaskan di sini beberapa hal dan fakta yang berkaitan bagi memurnikan kembali situasi. Untuk pengetahuan semua, pihak saya dan YB Dato’ […]

Subscribe US Now