Adun PAN dinasihat jangan ikut perangai Umno

webmaster

nassuruddin2KOTA BHARU: Anggota Exco kerajaan negeri Datuk Mohd Nassuruddin Daud menasihatkan Adun Salor Datuk Husam Musa tidak mengulangi kesilapan pernah dilakukan wakil rakyat Umno.

Katanya apa yang disebut Adun Salor hari ini mengulangi isu pernah disebut bekas Adun Pengkalan Pasir, Datuk Hanafi Mamat.

“Dahulu saya pernah berdepan dengan wakil rakyat Umno yang bercakap macam Yang Berhormat sekarang, hendak jadi Umno ke macam mana…,” katanya pada persidangan Dun hari ini.Husam sebelum itu menyifatkan ucapan penggulungan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Dakwah, Penerangan dan Hubungan Serata seperti menyampaikan khutbah Jumaat.

“Saya hendak tahu ini pengulungan atau khutbah di masjid,” katanya ketika mencelah semasa sesi penggulungan.

Malah isu serupa pernah dibangkit Adun Salor pada persidangan Dun lepas dengan menganggap Nassurudin berkhutbah ketika menghuraikan isu berkaitan agama.

Oleh itu Nassuruddin menasihati Adun PAN terbabit supaya tidak memperlekehkan keupayaan orang lain dan menganggap dirinya sahaja hebat.

Bagaimanapun pertelingkahan Exco dan Adun pembangkang terbabit diredakan Speaker Datuk Abdullah Ya’kub. – HARAKAHDAILY 27/10/2016

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Istiqamah perjuang Islam jika sayang Almarhum Tok Guru

KOTA BHARU: Tuan Sabariah Tuan Ishak, mengingatkan anggota parti supaya sentiasa beristiqamah dalam perjuangan Islam sekiranya sayangkan Almarhum Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. Katanya, lafaz sayang tidak ada erti sekiranya tidak istiqamah pada perjuangan Islam yang didokongi PAS. “Sayang saja tak jadi, kalau tidak ikut apa yang […]

Subscribe US Now