Exco baharu sebelum Ramadan

webmaster

KOTA BHARU – Barisan Exco negeri yang baharu bakal diumumkan sebelum Ramadan ini setelah mendapat perkenan Pemangku Raja Kelantan, Tengku Dr Muhammad Fa-Iz Petra.

Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob berkata, pihaknya sudah menyediakan senarai nama pimpinan yang terpilih bagaimanapun bergantung kepada perkenan Istana.

“Kita akan umum sebelum Ramadan. InsyaALLAH,” katanya kepada media ditemui pada majlis kesyukuran meraikan kemenangan PAS di Dun Salor di sini.

Pesuruhjaya PAS itu bagaimanapun tidak mendedahkan sama ada terdapatnya pengguguran Exco-Exco lama mahupun pertambahan kepimpinan baharu.

“Saya tidak boleh sebut. Tidak boleh mendahului Pemangku Raja dan yang pastinya barisan kepimpinan ini akan membantu memantapkan ekonomi dan pentadbiran kerajaan kita,” katanya.

Sebelum ini Kerajaan Kelantan mempunyai 11 Exco yang diberikan tanggungjawab mempengerusikan portfolio masing-masing.

PAS masih kekal memerintah Kelantan sejak tahun 1990 setelah mendapat kemenangan besar pada PRU14 lalu.

Ahmad juga kekal sebagai Menteri Besar Kelantan dan memikul tugas tersebut untuk penggal kedua. SINAR HARIAN 12 MEI 2018

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/exco-baharu-sebelum-ramadan-1.833581

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Exco Kelantan gandingan muka baharu, lama

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan dijangka menampilkan muka baharu dan lama dalam barisan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) bagi penggal ke-14. Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata, semua senarai nama sudah mendapat perkenan Pemangku Raja Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra dan akan diumumkan esok. “Selepas mendapat […]

Subscribe US Now