Kelantan: Jumlah mangsa banjir turun mendadak

webmaster

BILANGAN mangsa di Kelantan turun dengan mendadak hari ini apabila cuaca mulai cerah dengan sinar matahari memancar sejak pagi semalam.

Sehingga jam 5 petang ini jumlah mangsa banjir di seluruh Kelantan seramai 5,697 orang berbanding 13,159 orang petang Jumaat lepas.Menurut portal ebanjir.kelantan.gov.my. sehingga jam 5 petang tadi mangsa banjir yang berada di pusat pemindahan semantara di Pasir Mas seramai 3,159 orang, Tumpat (2,514 orang) dan Pasir Puteh (24 orang).

Manakala jajahan lain yang juga dilanda banjir minggu lepas tiada lagi mangsa yang berpindah iaitu di Gua Musang, Kota Bharu dan Tanah Merah.

Orang ramai menarik nafas lega selepas sinar matahari mulai memancar selepas lebih seminggu suasana redup dan hujan sekali sekala lebat.

Bagaimanapun wakil rakyat di kawasan yang masih terlibat dengan banjir bekerja keras menghantar bantuan kepada mangsa banjir terutamanya di Rantau Panjang. – HARAKAHDAILY 4/11/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kampung sepanjang Sg Golok masih tenggelam

SERAMAI 82 mangsa banjir daripada 21 keluarga tidak boleh pulang ke kediaman masing-masing gara-gara banjir termenung di Pengkalan Kubor, Tumpat. Mereka kini ditempatkan di Sekolah Kebangsaan Pengkalan Kubor 2 dan Sekolah Kebangsaan Bunohan walau pun situasi banjir di Kelantan semakin surut. Penyelaras Dun Pengkalan Kubor, Ustaz Wan Roslan Wan Hamat berkata, […]

Subscribe US Now