Kerugian akibat banjir belum diterima

webmaster

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan sehingga sekarang belum mendapat maklumat terperinci berkaitan kerugian yang dialami akibat banjir baru-baru ini.

Menteri Besar, Ustaz Datuk Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata, laporan kerugian belum dapat disiap memandangkan banjir di Kelantan baru pulih.

Begitu juga katanya laporan Jabatan Kebajikan Masyarakat, Jabatan Pertanian dan agensi lain belum lagi diterima.

“Kita belum lagi mengetahui setakat mana jumlah kerugiannya. Misalnya hasil pertanian dan penternakan serta harta benda yang rosak.

“Insya-Allah sedikit masa lagi kita akan menerima laporan dari Pejabat Tanah dan Jajahan serta jabatan berkaitan,” katanya selepas menghadiri majlis perjanjian persefahaman dengan syarikat Climate Protector Sdn Bhd di sini hari ini.

Sementara itu, Timbalan Menteri Besar Datuk Mohd Amar Abdullah berkata, kerajaan negeri menyambut baik saranan kerajaan pusat untuk mengadakan kerjasama holistik berkaitan masalah banjir di negeri itu.

Malah katanya, sekiranya usaha itu benar-benar mahu dilaksanakan kerajaan negeri akan menghantar wakil untuk membincangkan.

“Bagaimanapun setakat ini kerajaan negeri belum menerima cadangan itu secara rasmi. Kami hanya mengetahi melalui media masa sahaja,” katanya. – HARAKAHDAILY 9/1/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Pra Himpunan Akta 355 di Machang esok

KOTA BHARU: Sebelum berlangsung himpunan menyokong Akta 355 di Dataran Merdeka 18 Februari hadapan, pra-himpunan akan diadakan di Machang malam esok. Jerayawara (Roadshow) Himpunan 355 akan dilangsungkan di Padang Majlis Daerah Machang bermula solat Isyak. Penerangan isu Akta 355 itu dianjurkan kerajaan negeri yang menampilkan Menteri Besar Ustaz Datuk Bentara […]

Subscribe US Now