Lawatan Kerja Ke Pusat Penyelidikan Ibnu Ummi Maktum (UMMI), Yayasan FAQEH & Pondok Spiritual OKU Muslim (PONDOKU)

webmaster

YB Hjh Mumtaz binti Md. Nawi; Exco Kebajikan, Pembangunan Keluarga dan Wanita Negeri Kelantan hari ini membuat lawatan kerja ke beberapa tempat pembangunan OKU di Nilai, Negeri Sembilan.

1. *Pusat Penyelidikan Ibnu Ummi Maktum (UMMI)* merupakan pusat penyelidikan OKU berteraskan pendekatan ilmu Naqli dan Aqli bagi memenuhi tuntutan fardhu dalam kelompangan OKU untuk merealisasikan konsep indahnya hidup beragama di Universiti Sains Islam Malaysia.

2. *Yayasan Pendidikan Al-Quran bagi Anak Istimewa (Yayasan FAQEH)* merupakan pusat untuk membantu komuniti anak-anak OKU mendalami dan mempelajari Al-Quran dan Ibadah Fardhu Ain

3. *Pondok Spiritual OKU Muslim (PONDOKU)* pula merupakan sebuah pusat didikan mengalakan untuk mempratikkan aktiviti rohani, seperti solat, zikir dan berdoa. Kesemua aktiviti yang diadakan berkesesuaian dengan keperluan anak istimewa bagi menyesuaikan diri dengan masyarakat dan berjemaahbm di Masjid 5 Waktu sehari.

Ikuti berita semasa Kak Taz di sini :

?? Like Page : https://www.facebook.com/MumtazMdNawiOfficial/
.
✅ Follow IG : https://www.instagram.com/mumtazmdnawiofficial/

? Install App : http://nak.la/mumtaz

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

BAJET 2020 : ROYALTI YANG DIROMPAK

OLEH USTAZ AHMAD MARZUK SHAARY Pembentangan Bajet hari ini diiringi dentuman guruh dan kilat. Petanda dewan juga akan berdentuman. Bermula Isnin ini sehingga akhir November ahli2 Parlimen akan membedah buku bajet dan membahaskannya di parlimen. Siapa pun boleh bentang bajet? Persoalan paling penting ialah sejauh mana prestasi pelaksanaan bajet tahun […]

Subscribe US Now