Mana janji Umno mahu bina tebatan banjir?

webmaster

KERAJAAN Umno dan BN diminta menghentikan sikap dolak dalih pembinaan tebatan sungai di Kelantan.

Anggota Parlimen Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff berkata, janji kerajaan BN untuk membinanya sejak RMK-9 hingga sekarang belum dilaksanakannya.

Menurutnya, setiap tahun rakyat Kelantan khususnya Rantau Panjang, Pasir Mas dan Tumpat  berhadapan banjir yang teruk.Beliau berkata demikian ketika melawat kawasan yang dijanjikan untuk membuat tebatan banjir di Kampung Jeram Perdah, semalam.

“Tempat mereka tak naik air tetapi negeri Kelantan jadi mangsa akibat tebatan hanya dibuat sebelah pihak sahaja,” ujarnya.

Sehubungan itu, beliau menyeru rakyat menilai semula  bagaimana permainan kerajaan Umno dan BN yang sebenar dalam isu ini. –HARAKAHDAILY 8/12/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Pentadbiran PAS di Kelantan jadi contoh

UMAT Islam dan rakyat negara ini yang cintakan keadilan sewajarnya memberi undi kepada calon PAS pada Pilihan raya Umum (PRU) 14 tidak lama lagi. Setiausaha Badan Perhubungan PAS Kelantan, Datuk Che Abdullah Mat Nawi berkata, contoh yang berlaku di Kelantan sejak 27 tahun lalu menjadi bukti. Katanya, Kerajaan Negeri Kelantan memberi […]

Subscribe US Now