Menduduki rumah baharu di Taman Warisan

webmaster

TUMPAT: Projek Kampung Warisan Pelancongan di Kampung Laut yang pernah ditentang pemimpin parti serpihan kini memasuki fasa pembangunan.

Menteri Besar bersama penduduk di penempatan baharu di Taman Warisan Jaya.Fasa pertama pembinaan lot rumah penduduk yang terbabit dengan projek terbabit siap sepenuhnya. Malah rumah juga sudah diduduki tahun lepas.

Penempatan yang dibangun bekas sawah padi kini dikenali sebagai Taman Warisan Jaya Kampung Laut. Ia dirasmikan Menteri Besar Ustaz Dato’ Ahmad Yakob tahun lepas.

Di situ penempatan 12 lot rumah dan 8 tapak kilang. Di mana empat rumah dibina kerajaan negeri melalui Majlis Agama Islam Kelantan dan program rumah dhuafat.

Pengarah Pusat Khidmat Dun Pasir Pekan Shalahuddin Che Husin berkata, penduduk yang terbabit sudah berpindah dua bulan lepas ke kediaman baharu.

“Kerja-kerja meroboh rumah lama penduduk yang ditinggalkan berjalan lancar dengan kerjasama pihak berkuasa,” katanya di sini.

Projek Kampung Warisan pada peringkat awal ditentang pemimpin Parti Amanah Negara (PAN).

Bagaimanapun selepas beberapa penjelasan diberi akhirnya penduduk bersetuju membolehkan projek terbabit dilaksanakan. – HARAKAHDAILY 17/1/2019

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/9427-menduduki-rumah-baharu-di-taman-warisan

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Pusat saman Kelantan gimik PRK C. Highland

KUALA LUMPUR: Tindakan Kerajaan Persekutuan yang diterajui PH memfailkan saman terhadap Kerajaan Negeri Kelantan diterajui PAS berkaitan Orang Asal tidak lebih dari gimik politik PRK P.078 Cameron Highland. Setiausaha PAS Kelantan, Dato’ Che Abdullah Mat Nawi berkata, PH sedang melakukan segalanya untuk menunjukkan keprihatinan mereka kepada Orang Asal bagi memancing undi […]

Subscribe US Now