MPKB BRI BANDAR RAYA PENUH 3 TAHUN LAGI

webmaster
Dr Izani bermesra bersama mereka yang menghadiri Majlis Angkat Sumpah Penerimaan Jawatan Ahli Majlis MPKB-BRI Tahun 2020 di Dewan Bunga Raya semalam.

oleh Salmah Mat Husain

KOTA BHARU: Kerajaan negeri menjangkakan Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (MPKB-BRI) akan mendapat status bandar raya penuh tiga tahun lagi.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Dr Izani Husin berkata, pelbagai perkara perlu dipertingkatkan termasuk pendapatan tahunan.

Katanya, setakat ini jumlah hasil diperolehi hampir RM70 juta sedangkan untuk mendapat taraf bandar raya penuh perlu sekurang-kurangnya RM100 juta.

“Selain itu penduduk yang tinggal di kawasan pentadbiran MPKB BRI perlu 200,000 orang,” katanya selepas menyaksikan pelantikan 24 anggota Majlis MPKB BRI mengangkat sumpah menerima jawatan di sini semalam.

Oleh itu kata beliau MPKB BRI akan mempertingkat usaha untuk menjayakan hasrat itu dengan sokongan padu semua pihak.- HARAKAHDAILY 10/1/2020

Sumber: https://harakahdaily.net/index.php/2020/01/10/mpkb-bri-bandar-raya-penuh-3-tahun-lagi/

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

22 QARI DAN QARIAH SERTAI MAJLIS TILAWAH AL-QURAN PERINGKAT NEGERI KELANTAN

oleh Muhamad Asri Hamat KOTA BHARU: Seramai 22 orang qari dan qariah akan memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran Al-Karim di Majlis Tilawah Al-Quran peringkat Negeri Kelantan bagi tahun 1441H/ 2020M. Sepuluh orang qari dan sepuluh orang qariah mewakili setiap jajahan di Kelantan. Manakala seorang qari dan seorang qariah lagi merupakan […]

Subscribe US Now