Muay: MB ucap tahniah jaga aurat, solat jemaah

webmaster

KUALA LUMPUR: Menteri Besar Kelantan, Ustaz Datuk Ahmad Yakob mengucapkan kepada anak muda yang menjaga aurat semasa Kejohanan Muay Kebangsaan 2016 di Kota Bharu.

“Tahniah kepada anak muda yang dapat mengekalkan status menjaga batasan aurat semasa Kejohanan Muay Kebangsaan 2016 yang berlangsung di Stadium Muhammad IV yang bermula semalam.

“Solat berjemaah sebelum bermula kejohanan seumpama yang berlangsung semalam mestilah dijadikan amalan dalam setiap aktiviti termasuklah aktiviti sukan di Negeri Serambi Mekah ini,” ujar beliau menerusi laman facebook.

Kejohanan itu yang julung kali diadakan sempena Tahun Melawat Kelantan 2016.

Seramai 20 peserta termasuk dari luar negara yang menyertai kejohanan tersebut disyaratkan berpakaian menutup aurat dari paras pusat hingga lutut.

Selain itu peserta juga perlu menjalani ujian air kencing. Ia antara tujuh syarat yang mesti dipatuhi ke atas semua anak muay. -HARAKAHDAILY 23/3/2016

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Sumbang RM50,000 kepada Suwaibah

KOTA BHARU – Kerajaan negeri menyerahkan sumbangan RM50,000 kepada pelari solo wanita negara, Suwaibah Muhammad Nasir sebagai dorongan bagi mencapai misinya menawan Burj Khalifa, Julai ini. Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan, Datuk Abdul Fattah Mahmood berkata, dorongan tersebut juga sebagai pemangkin semangat kepada anak jati Kelantan itu […]

Subscribe US Now