Panjang tempoh hari persidangan parlimen

webmaster

KUALA LUMPUR: Parlimen perlu betul-betul reform sebagaimana usaha kerajaan sebelum ini, kata Ahli Parlimen Pengkalan Chepa, Ustaz Ahmad Marzuk Shaary.

Ini, katanya sebagaimana janji manifesto Pakatan Harapan (PH) untuk memanjangkan hari persidangan kepada 100 hari setahun.

Menurutnya, semalam 30 Julai adalah hari terakhir ahli-ahli parlimen dibenarkan berucap untuk sesi perbahasan usul menjunjung kasih titah Diraja YDPA Sultan Muhammad V.

“Saya menunggu sehingga saat akhir sidang semalam yang tamat 9.30 malam.

“Berbekalkan puluhan point dan catatan sebagai persediaan untuk dibahaskan sebagai bukti dan manifestasi menggalas amanah dan mandat rakyat, namun bila tidak berkesempatan adalah sesuatu yang dukacita dan sangat mengecewakan bukan sahaja saya bahkan rakyat di kawasan,” ujarnya. – HARAKAHDAILY 31/7/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/7611-panjang-tempoh-hari-persidangan-parlimen

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Guru dihalang masuk ke SK Tohoi

GUA MUSANG: Sikap tolak ansur kerajaan seperti tidak dihiraukan sekumpulan masyarakat Orang Asli apabila meneruskan sekatan laluan ke Pos Tohoi. Penghulu Jumak Abak dari Kuala Betis berkata, guru-guru yang menggunakan laluan itu untuk ke Sekolah Kebangsaan Tohoi juga disekat. Katanya, kumpulan guru guru yang datang hendak bertugas di sekolah itu terpaksa […]

Subscribe US Now