PAS JEMPUT KIT SIANG TEMUI DR ZAKIR NAIK

webmaster
Mohd Ariff Abdullah menghantar surat jemputan untuk Lim Kit Siang.

KOTA BHARU: Pemuda PAS Kelantan menghantar jemputan rasmi kepada DAP bagi menghadiri program Dr Zakir Naik di Stadium Sultan Muhammad IV pada Jumaat ini.

Ketuanya Mohd Ariff Abdullah berkata, pihaknya mengundang pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang dan pimpinan lain hadir pada program tersebut.

“Kehadiran pimpinan DAP akan membuktikan mereka tidak anti-Islam selain sesuai dengan prinsip parti itu iaitu demokratik, bebas bersuara serta boleh menerima kritikan orang lain.

“Kami mengambil amanah menghantar surat jemputan sebagai menyatakan sokongan terhadap program kerajaan negeri serta solidariti kami bersama Dr Zakir Naik,” katanya selepas menghantar surat jemputan kepada Kit Siang melalui DAP Kelantan di sini hari ini.

Bagaimanapaun pejabat berkenaan tidak berpenghuni. Turut hadir Timbalan Ketua Pemuda Negeri Ustaz Hushaimi Husian, Naib Ketua Pemuda, Ustaz Abdul Malik Abdul Karim Exco Pemuda PAS Kelantan.

Baru-baru ini Kit Siang bersetuju saranan penulis Anas Zubedy supaya Dr Zakir meninggalkan Malaysia secara sukarela.

Malah hujah itu dipertahankan seorang lagi pemimpin DAP, Ramkarpal Singh yang turut menggesa Dr Zakir diekstradisi ke India.

Dr Zakir akan berada di Kelantan pada Rabu ini bermula dengan program ceramah intelek bersama pelajar dan pensyarah institusi pengajian tinggi di Kelantan Trade Centre bermula jam 8 malam.

Pada Khamis pula ceramah eksklusif bersama penjawat awam di Kota Darulnaim bermula jam 9 pagi.

Dan acara kemuncak pada Jumaat bertempat di Stadium Sultan Muhammad Ke IV bermula kuliah bersama Ustaz Azhar Idrus jam 6.30 petang. – HARAKAHDAILY 5/8/2019

Sumber: http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/12312-pas-jemput-kit-siang-temui-dr-zakir-naik

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

BERSATU PERTAHAN DR ZAKIR NAIK

KOTA BHARU: Biarpun berbeza politik namun demi mempertahankan Dr Zakir Naik umat Islam di negara ini hendaklah bangkit menuntut kerajaan terus memberi pelindungan kepada pendakwah terkenal terbabit. Anggota Exco kerajaan negeri Dato’ Dr Mohamed Fadzli Hassan berkata, umat Islam akan bersatu atas nama apa sekalipun demi mempertahankan Islam dan Dr […]

Subscribe US Now