PAS kecam serangan maut di Perancis

webmaster

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS: MENGECAM SERANGAN MAUT DI PERANCIS

Dan tidaklah Kami mengutus kamu (Muhammad) melainkan untuk (menjadi) rahmat bagi semesta alam. (Surah Al-Anbiyaa’ ayat 107)

Pas merakamkan ucapan takziah terhadap semua mangsa serangan maut yang berlaku di beberapa lokasi di Perancis semalam yang mengorbankan hampir 200 nyawa. Pas juga merakamkan ucapan takziah kepada Presiden Perancis Francois Hollande dan seluruh rakyat Perancis di atas insiden yang mengejutkan ini.

PAS mengecam sebarang tindakan kejam membunuh orang awam walau untuk apa tujuan sekalipun. PAS selari dengan ajaran Islam sangat memandang keras perbuatan membunuh orang awam yang tidak bersalah dan menimbulkan suasana tegang dan ketakutan di dalam masyarakat.

Abdul Hadi Awang
Presiden PAS
02 Safar 1437H / 14 November 2015M

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Serangan Paris; Mesej dari Kelantan

SERANGAN DI PARIS ADALAH BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM Islam adalah agama keamanan yang sangat mementingkan aspek keselamatan dalam negara dan mengecam keras pihak yang berusaha mewujudkan kemudharatan apatah lagi pembunuhan antara manusia. Dalam agama Islam, seseorang yang membunuh nyawa sendiri adalah dianggap penjenayah besar dan akan dihumban dalam neraka jahanam. […]

Subscribe US Now