PEMBALAKAN BUKAN PUNCA BANJIR DI CHUCHUH PUTERI

webmaster
Ustaz Ahmad Yakob melakukan semburan paip Bomba.

TUMPAT: Kerajaan Kelantan menafikan kejadian banjir yang berlaku di Chuchoh Puteri, Kuala Krai baru-baru ini disebabkan kegiatan pembalakan.

Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakub berkata, aktiviti pembalakan yang diluluskan Jabatan Perhutanan di luar kawasan Hutan Simpan Sungai Rek.

“Kita mendapat penjelasan daripada Pejabat Perhutanan. Pembalakan yang dilulus lesen di luar kawasan Sungai Rek yang terbabit dengan banjir baru-baru ini,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Berkhatan Perdana anjuran Majlis Tindakan Dun (MTD) Pasir Pekan hari ini.

Hampir 100 kanak-kanak di Dun berkenaan menyertai program berkhatan tahunan itu.

Ahad lepas banjir menenggelamkan lebih 300 rumah penduduk di Chuchuh Puteri, Sungai Sok dan Lata Rek.

Menurut penduduk limpahan sungai berlaku akibat hujah lebat di Hutan Simpan Lata Rek yang bersempadan dengan Kampung Keruak Jertih, Terengganu. – HARAKAHDAILY 6/12/2019

Sumber: https://harakahdaily.org/index.php/2019/12/06/pembalakan-bukan-punca-banjir-di-chuchuh-puteri/

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

KERAJAAN NEGERI KELANTAN PERKASAKAN INTEGRITI PENJAWAT AWAM

oleh Norzana Razaly KERAJAAN Negeri Kelantan pimpinan ulama teknokrat berpegang teguh kepada mafhum hadis riwayat Imam Muslim: “Berkatalah Dia (Jibril): “Beritahu kepadaku tentang Ihsan?” (Nabi Muhammad SAW) bersabda: “(Ihsan ialah) engkau mengerjakan ibadah kepada Allah SWT seolah-olah engkau melihat-Nya, sekiranya engkau tidak dapat melihat-Nya (memang engkau tidak dapat melihat-Nya) sesungguhnya […]

Subscribe US Now