Pembangkang di Kelantan diberi peruntukan

webmaster

KOTA BHARU: Peranan pembangkang perlu dimanfaatkan sebaik mungkin setelah berlaku perubahan kerajaan di peringkat pusat pada Pilihan Raya Umum (PRU) lepas.

Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun) Kelantan, Dato’ Abdullah Ya’kob berkata, pembangkang di Kelantan seperti kehilangan bapa kerana mereka tiada lagi peruntukan selepas kerajaan bertukar tangan.

Oleh itu katanya kerajaan Kelantan bercadang memberi sedikit peruntukan kepada pembangkang.

“Hasrat itu masih lagi dalam perbincangan yang merupakan keistimewaan yang kita akan berikan kepada pembangkang,” katanya pada taklimat kepada rombongan Speaker Dun Terengganu, Yahaya Ali di Kota Darulnaim hari ini.

Seramai 25 pegawai dan kakitangan Pejabat Dun Terengganu mengadakan lawatan kerja ke Kelantan selama dua hari.

Rombongan tersebut turut dibawa melawat sekitar Dewan Undangan Negeri (Dun). Hadir sama Timbalan Speaker, Dato’ Abdul Fattah Mahmood.

Yahaya pula berkata, peranan pembangkang daripada Barisan Nasional (BN) di Terengganu juga perlu diperkasakan. – HARAKAHDAILY 20/8/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/7848-pembangkang-di-kelantan-diberi-peruntukan

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tingkat hasil, kebersihan jadi fokus utama

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan memberi tumpuan kepada tiga perkara utama dalam aspek pentadbiran selepas Pilihan Raya Umum (PRU) 14. Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata, pertama meningkatkan ekonomi negeri melalui sumber hasil bumi. Kedua meningkatkan tahap kebersihan di semua Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di seluruh negeri. Silakan share […]

Subscribe US Now