Peminat mahu Kafa serius cara penaja

webmaster

KOTA BHARU: Peminat sukan bola sepak di Kelantan yakin krisis kewangan yang melanda Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) boleh diselesaikan sekiranya semua pihak bekerjasama.

Kata mereka Kafa tidak boleh bergantung kepada seorang individu sahaja bagi mengembalikan kecemerlangannya untuk beraksi di Piala Malaysia musim 2017.

Adnan Ismail, 47 menyifatkan Ahli Jawatankuasa Kafa sekarang hanya terlalu bergantung kepada seorang individu untuk memacu Kafa.

Beliau berkata, sepatutnya Timbalan Presiden Kafa Datuk Seri Affandi Hamzah berusaha menarik penaja seperti dilakukan Tan Sri Anuar Musa sebelum ini.

“Situasi sekarang seolah-olah mengambarkan Kafa terlalu bergantung kepada seorang individu sahaja.

“Apabila pemimpin itu tidak lagi memegang jawatan tiba-tiba Kafa bermasalah. Itu tidak wajar berlaku,” katanya di sini.

Kafa sebelum ini mendakwa berdepan dengan masalah kewangan yang kronik sehingga boleh membantutkan untuk beraksi di Liga Malaysia 2017.

Ekoran itu ada cadangan supaya Kafa diterajui Menteri Besar seperti yang berlaku di negeri-negeri lain.

Pengarah Urusetia Belia Dan Sukan (Ubes) Kelantan Ahmad Fadhli Shaari berkata, kerjasama kerajaan negeri setidak-tidaknya dapat meredakan kemelut yang melanda Kafa sekarang.

Menurutnya, Menteri Besar sudah mengatakan persetujuan untuk berjumpa dengan pengurusan Kafa minggu hadapan.

“Tetapi Kafa juga perlu serius, bukan sekadar memberi pandangan dalam media sahaja tanpa ada tindakan susulan,” katanya. – HARAKAHDAILY 26/12/2016

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Mashanis muncul juara Ekspresi Kalam

KOTA BHARU: Mashanis Mohamed, pelajar Institut Perguruan Sultan Mizan Besut Terengganu melakar sejarah menjadi juara pertama program Ekspresi Kalam yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri Kelantan. Pengerusi Jawatankuasa Kesejahteraan Rakyat, Kesihatan, Alam Sekitar dan NGO negeri, Datuk Dr Ramli bin Mamat sewaktu berucap dalam program tersebut menekankan aspek penglibatan anak muda […]

Subscribe US Now