Penjagaan aurat pekerja diberi markah

webmaster

KOTA BHARU: Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) mengambil kira penjagaan aurat bagi mendapat Sijil Penarafan Kebersihan Premis Makanan.

Yang Dipertuanya, Ahmad Robert Abdul Rahim berkata, selain itu faktor kebersihan dan pengendalian makanan serta persekitaran premis turut diambil kira.

Menurutnya, sebanyak 239 diperiksa pada awal bulan ini dan mendapati 22 premis mendapat gred A sebagai sangat bersih, 107 gred B (bersih) dan 110 gred C (kurang bersih).

“Syarat utama yang dinilai mendapat gred A ialah dari sudut penyediaan, pengendalian makanan, persekitaran premis dalam keadaan bersih dan penjagaan aurat pekerja.

“Kita bercadang untuk membuat senarai premis makanan yang mendapat gred A untuk dihebahkan sebagai satu langkah promosi kepada penduduk,” katanya selepas menyertai operasi bersepadu MPKB-BRI dan Pejabat Kesihatan Daerah di premis makanan di sini hari ini.

Turut hadir Setiausaha MPKB-BRI, Hazmi Abdul Hamid dan Pegawai Kesihatan Jabatan Kesihatan Daerah Kota Bharu, Mat Ghahit Mohamed. – HARAKAHDAILY 17/7/2018

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

'Gengster': Dewan Rakyat gamat macam pasar malam

KUALA LUMPUR: Suasana persidangan Dewan Rakyat, hari ini gamat seperti pasar malam apabila Ahli Parlimen Bukit Gelugor, KS Ramkarpal Singh mencelah ketika sesi perbahasan titah diraja membangkitkan satu insiden beberapa tahun lalu membabitkan Ketua Pemuda Umno yang dakwanya lagak pemuda Umno itu tidak bertamadun seperti gangster menyerang mendiang Karpal Singh. Berikutan […]

Subscribe US Now