R GERAK MASSA TUNTUT ROYALTI PETROLEUM

webmaster

oleh Muhammad Arif Ismail

KOTA BHARU: Pertubuhan Royalti (R) Kelantan sekali lagi akan mengerakkan massa bagi menyokong tuntutan kerajaan negeri untuk mendapatkan royalti petroleum daripada kerajaan persekutuan.

Presidennya, Nazri Deraman berkata, program yang dirancang tahun ini termasuk larian untuk royalti dan ‘fun ride for royalti’.

Katanya program itu diadakan dengan kerjasama bersama agensi kerajaan negeri termasuk Urus Setia Belia dan Sukan (U-bes).

“Kerajaan negeri menyambut baik cadangan kami untuk mengadakan kerjasama dengan Jawatankuasa Belia, Sukan dan NGO untuk menganjurkan beberapa program melalui U-Bes,” katanya selepas mengunjungi hormat anggota Exco Ustaz Wan Roslan Wan Hamat di Mabna MBI semalam.

Seramai tujuh orang Ahli Jawatankuasa Royalti Kelantan yang baru dipilih pada tahun lepas turut menyertai pertemuan tersebut. – HARAKAHDAILY 14/1/2020

Sumber: https://harakahdaily.net/index.php/2020/01/14/r-gerak-massa-tuntut-royalti-petroleum/

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

FALAH AFRIKA TERNAK LEMBU FIDLOT

oleh Nik Azman Nik Mustapha Berbekalkan semangat dan keyakinan diri yang tinggi anak muda berusia 35 ini menceburi bidang penternakan lembu daging sesudah menamatkan pengajian selama enam tahun di dalam bidang Pengajian Islam di Darul Ulum Al-Arabiyyah Al-Islamiyah (DUAI) Cape Town, Afrika Selatan. Wan Abdul Falah Wan Ismail lahir pada […]

Subscribe US Now