Sihhat Afiat tingkat pengeluaran air mineral

webmaster

AIR mineral keluaran Sihhat Afiat Sdn Bhd yang disedut di bawah bumi di Banjaran Titiwangsa kini semakin dikenali ramai.

Airnya bermutu tinggi dan bersih memandangkan kedudukannya jauh daripada perkampungan.

Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan, Mejar (B) Dato’ Md Anizam  Abd Rahman berkata, air mineral keluaran Sihhat mempunyai kualiti yang baik.

Katanya,  ia diperoleh dari bawah batu hampar di Banjaran Titiwangsa yang bebas daripada sebarang pencemaran.

“Rakyat Kelantan wajar memanfaatkan air mineral keluaran Sihhat kerana kandungannya bebas daripada pencemaran,” katanya selepas melawat kilang Sihhat di Batu Melintang, Jeli.

Beliau yang juga pengerusi syarikat itu turut mengadakan pembincangan bersama kakitangan pengurusan dan operasi syarikat terbabit untuk meningkatkan lagi pengeluaran air.

Air mineral keluaran Sihhat dikenali dengan jenama Eau Choice. Sihhat merupakan anak syarikat milik Perbadanan Menteri Besar Kelantan. Operasinya bermula Disember 2012.

Kilang itu juga menepati garis panduan Good Manufacturing Practice (GMP) dan Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP).

Kapasiti pengeluarannya antara 20,000 – 60,000 botol sehari. – HARAKAHDAILY 30/5/2017

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

PAN, Umno jalin kerjasama di Lembah Binjai

ISU projek Lembah Binjai di Kubang Kerian yang digegerkan pemimpin Parti Amanah Negara (PAN) rupa-rupanya tersembunyi agenda sulit mereka bersama Umno. Penduduk mendakwa ada kerjasama rapat antara kedua-dua parti tersebut bagi menghodohkan kerajaan negeri berkaitan cadangan pembangunan Lembah Binjai. Penghulu Mukim Mentuan, Abdullah Fikry Abdul Rahman mendedahkan kedua-dua pihak bergabung […]

Subscribe US Now