Tutup aurat syarat anjur sukan di Kelantan

webmaster

KOTA BHARU: Syarat menutup aurat serta pemisahan lelaki dan perempuan merupakan kriteria utama dalam penganjuran sebarang temasya sukan di Kelantan.

Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan NGO Ustaz Wan Roslan Wan Hamat berkata, langkah itu selaras dengan dasar kerajaan iaitu Membangun Bersama Islam (MBI).

Katanya, kerajaan tidak mengenakan tindakan tegas kepada atlet yang tidak mematuhi peraturan itu, sebaliknya menangguh kejohanan terbabit sehingga tuntutan agama dipatuhi.

“Kita meminta penganjur supaya mematuhi peraturan menutup aurat dalam aktiviti sukan.

“Kalau tidak patuhi sekalipun, kita minta aktiviti mereka ditangguh buat sementara waktu, sehingga syarat ini dipatuhi atlet,” katanya selepas merasmikan Kejohanan Sukan IPTS Malaysia bagi Zon Timur 2018 di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) di sini malam tadi.

Turut hadir Ketua Eksekutif KIAS, Prof Dr Abdul Aziz Mohd Zin dan Pengarah Kejohanan Sukan Masiswa Zon Timur 2018, Dr Linamalini Mat Nafi.

Kejohanan terbabit dianjurkan Majlis Sukan IPTS Malaysia (Masiswa) dengan kerjasama KIAS disertai 14 IPTS Kelantan, Terengganu dan Pahang. – HARAKAHDAILY 2/11/2018

http://www.harakahdaily.net/index.php/berita/8610-tutup-aurat-syarat-anjur-sukan-di-kelantan

Silakan share jika bermanfaat....Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Kata Kelantan miskin tapi tiada peruntukan

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Pasir Mas, Ustaz Fadhli Shaari meluahkan rasa kecewa kerana tiada projek khusus untuk negeri Kelantan dalam pembentangan Belanjawan 2019 oleh Menteri Kewangan, Lim Guan Eng. Menurutnya, sebelum ini Menteri Kewangan ada menyebut Kelantan adalah negeri gagal, miskin dan sebagainya, tetapi tiada satu pun peruntukan yang digariskan untuk […]

Subscribe US Now